Over ons

In de duikwereld is ESKO al decennialang een begrip. De basis was de duikwinkel ESKO Diveworld, in Zeist. Vanuit die winkel was een duikschool en duikvereniging actief. Helaas heeft de duikwinkel de Coronamalaise niet kunnen doorstaan. Zij heeft haar deuren medio 2020 moeten sluiten.

De duikopleidingen en duikactiviteiten waren in de ogen van de actieve stafleden van de duikschool zo waardevol, dat afgesproken is om een “doorstart” te maken. Halverwege 2020 is de duikvereniging ESKO Diveworld dan ook opgericht. Binnen deze vereniging vinden alle opleidings- en verdere duikactiviteiten plaats die daarvoor via de winkel liepen. De duikvereniging richt zich zowel op de recreatieve duiksport met perslucht als op het freediven.

De vereniging is volledig geaccrediteerd bij SSI. Dat betekent dat er binnen het SSI-verband gedoken wordt en dat alle SSI-opleidingen kunnen worden gegeven. De vereniging beschikt over een opleidingsruimte en er wordt zelfs gewerkt aan een “echt” eigen clubhuis, dat op korte termijn beschikbaar komt. Dan zal de vereniging tevens beschikken over een professionele compressor voor het vullen van persluchtflessen.

De vereniging draait nu twee jaar, waarbij de start lastig was in verband met de coronamaatregelen. Maar aan die maatregelen is nu (althans voorlopig) een einde gekomen, zodat de vereniging haar activiteiten verder kan ontplooien. Afgezien van activiteiten in het buitenwater manifesteert zich dat in de zwembadavonden op de woensdag- en donderdagavond (respectievelijk voor de freedivers en de persluchtduikers) en de zaterdagochtenden (waarop de ScubaRangers (kinderen vanaf 8 jaar) leren duiken).

Heb je nog vragen en/of wil je je aansluiten bij onze vereniging? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. De contactgegevens vind je op onze contactpagina.